Welkom


Welkom, leuk dat u even een kijkje neemt op de website van groep 8!




Wat doen we allemaal op school: natuurlijk starten we elke dag met een Bijbeloverdenking. De kinderen van groep 8 bereiden om de beurt een stukje uit het dagboek voor en verzorgen zo een deel van de dagopening. Soms doen we daarna een Bijbelstudie, er wordt een verhaal verteld, of we lezen samen een stukje in de Bijbel.
Rekenen neemt een grote plaats in op ons rooster. We volgen de methode Pluspunt, maar ook houden we ons bezig met tabellen en grafieken en ook met redactiesommen. Dit jaar maken de leerlingen de rekenopdrachten op de Snappet tablet. Een leuke uitdaging!
Taal is ook belangrijk en daarom trekken we elke dag meer dan een uur uit om bezig te zijn met taal en spelling.
Daarnaast zijn er natuurlijk de vakken zoals aardrijkskunde, geschiedenis, natuurkunde, Engels en nog veel meer. 
We gaan ook wennen aan het maken en leren van huiswerk. Groep 8 heeft iedere week een aantal vaste opdrachten die gedaan moeten worden. Daarnaast is er natuurlijk ook het huiswerk om te leren voor de toetsen van geschiedenis, natuurkunde, aardrijkskunde en Engels. 
In april staat de Eindtoets gepland. Voor veel kinderen  toch een spannend moment. Maar elk jaar valt het eigenlijk ook wel weer mee.
Ook willen we dit jaar weer een musical houden aan het einde van het schooljaar. Leuk om aan te werken, maar ook leuk om te zien!


BmdB Bij de Bron, 2011
Realisatie: Anyway Internet